Sól szkodzi, ale nie musi!
(Dziennik Wieczorny – 16.02. 1995 r.)
Bydgoska „MAGDISOL” chroni serce i zalecana jest przez lekarzy (…)
„MAGDISOL” jest produktem niskosodowym i jak wykazują bogate już doświadczenia krajów zachodnich, stanowi jeden z najskuteczniejszych sposobów profilaktyki tzw. chorób cywilizacyjnych, m.in. układu krążenia. W Polsce spożywamy dwa razy więcej soli niz to określają zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia i jest to jedna z przyczyn wysokiej u nas umieralności z powodu chorób układu krążenia. Tymczasem „MAGDISOL” jako dietetyczny środek, zastępując sól tradycyjną, zapobiega tym chorobom, a także miażdżycy, zawałom serca itp. a zawarty w niej jod i magnez czynią ją niezastąpioną w profilaktyce chorób wynikających z niedoboru tych pierwiastków i to bez szkody dla walorów smakowych przygotowywanych potraw.