DAWTONA
Firma DAWTONA używa naszej soli „Magdisol” do produkcji znakomitego soku pomidorowego w puszkach.
FARM-FRITES
Firma FARM-FRITES obdarowała naszą solą konsumentów swoich świetnych frytek i innych mrożonek.
Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii
Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. Zbigniewa Religi w Zabrzu zaleca używać naszą sól o obniżonej zawartości sodu „Magdisol: w celu zapobiegania chorobom cywilizacyjnym, takim jak nadciśnienie tętnicze, choroby serca, układu krążenia i inne. Sól sprzedawana jest w opakowaniach fundacji pod nazwą „Zdrowy wybór”.
My Ecolife
Zespół My Ecolife wybrał naszą sól w „solniczkach pomocniczkach” jako najlepszą dla swojej EKO Społeczności.
Piekarnie Społem w Bydgoszczy
Najwięcej soli (sodu) spożywamy z pieczywem – badania Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie – stąd stosowanie soli o obniżonej zawartości sodu do pieczywa jest bardzo istotne w profilaktyce zdrowotnej. Piekarnia SPOŁEM w Bydgoszczy zastosowała w recepturze dobrego Chleba Nałęczowskiego sól niskosodową „Magdisol”.